[TJEDAN DOJKE]

[TJEDAN DOJKE]

Sekcija NeuroSplit i Volontiranje će od 23.-27.10. na Medicinskom fakultetu u Splitu obilježiti Tjedan dojke kako bi potaknuli svijest o bolesti, promovirali samopregled i redovite kontrole i time smanjili smrtnost od raka dojke. Zato dođite na predavanje dr. Tade Tadića, koje će se održati u utorak (24.10.) u 14:30h u prostoriji B104., gdje ćete se upoznati s najčešćim tumorima dojke, s njihovom dijagnostikom i liječenjem.
PRIJAVA : https://goo.gl/forms/Z6aBq7qVStufeBXP2

Pozivamo vas da se zajedno s nama priključite borbi protiv raka dojke. Naši članovi će kroz navedeni tjedan na fakultetu dijeliti ROZE vrpce, pa preuzimanjem vrpce barem na neki način zajedno obilježimo ovaj mjesec i iskažimo solidarnost prema oboljelima.
Listopad je mjesec koji je tradicionalno posvećen raku dojke – najučestalijem tumoru u žena u Hrvatskoj i drugom najučestalijem tumoru uopće. Godišnje se pojavi oko 2300 novih slučajeva, a oko 900 žena godišnje umre od ove opake bolesti.
Rano postavljanje dijagnoze moguće je redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, a upravo je rano postavljanje dijagnoze ključno za izlječenje.
Nadamo se da ćemo malim djelima potaknuti svijest o ovoj bolesti i još vas jednom pozivamo da minimalnim doprinosom učinimo nešto veliko! 🙂

fb event: https://www.facebook.com/events/1892052877532952/?ti=cl