[LJETNA ŠKOLA RHIZOME FOUNDATIONS]

[LJETNA ŠKOLA RHIZOME FOUNDATIONS]

Rhizome Association organizira ljetnu školu “Rhizome Foundations” za mlade, koja se održava na Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu, od 16.07. do 28.07.2018. Ljetna škola “Rhizome Foundations” otvorena je za sve sudionike koji su završili srednju školu, govore engleski i imaju veliki interes za znanost, interdisciplinarne projekte i razvoj vještina za 21. stoljeće.

Dva intenzivna tjedna sudionicima donose osnove programiranja u Pythonu, razvoj istraživačkih prototipova pomoću Arduina, najbitnije laboratorijske vještine i osnove znanstvene komunikacije i popularizacije znanosti. Fokus je stavljen na praktični rad i prikaz kako interdisciplinarnost može doprinijeti istraživanjima u biologiji i razumijevanju živog svijeta koji nas okružuje. Ovaj program je posebno interesantan svim budućim mladim znanstvenicima koji žele iskusiti rad na tematikama koje obrađuju kompleksne probleme, u područjima koja dodiruju više znanstvenih disciplina.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 150 eura. Prijaviti se možete na web stranici. Rokovi prijave otvoreni su svakog petka, do popune svih mjesta. Sve dodatne informacije možete dobiti putem online formulara na web stranici Foundations Course.

Rhizome Association je neprofitna udruga registrirana u Francuskoj koja razvija edukativne programe za odrasle, fokusirane na razvoj vještina kroz rad na projektima.

https://foundations.rhizomeacademy.org/index.html