NeuroSplit

  • O NeuroSplitu

Studentska sekcija za neuroznanost NeuroSplit sastoji se od 5 podsekcija u koje se studenti mogu uključiti: Temeljna neuroznanost ( uključuje i Neurologiju i Neurokirurgiju), Psihijatrija, Medicina Spavanja, Ultrazvuk i Volontiranje.

NeuroSplit je aktivni član znanstvene zajednice što podrazumijeva, neovisno o podsekciji u kojoj ste prijavljeni, da ćete imati priliku aktivno sudjelovati u raznim znanstvenim i humanitarnim događajima u našem gradu kao i u kvalitetnim istraživanjima koje ćete imati priliku predstavljati na studentskim ili međunarodnim kongresima. Štoviše, organiziramo i rezne aktivnosti u vidu predavanja, radionica kao i znanstvene posjete najboljim hrvatskim klinikama i znanstvenim ustanovama. A sve do sada navedeno je samo mali dio naših aktivnosti!

  • Temeljna neuroznanost

Osim predavanja i radionica o osnovama živčanog sustava, nudimo vam jedinstvenu priliku da sudjelujete u kliničkim neurološkim i neurokirurškim aktivnostima u našoj bolnici poput sudjelovanja u neurokirurškim operacijama, proučavanja zanimljivih slučajeva na odjelima, temeljitog proučavanja najčešćih bolesti uz pomoć iskusnih doktora i još mnogo drugih zanimljivih aktivnosti. Također, možete sudjelovati u istraživanju inteligencije koje se provodi na našem Sveučilištu i drugih istraživanja. Partnerska institucija je Hrvastki institut za istraživanje mozga u Zagrebu u koju organiziramo posjete naših članova.

Ispuni prijavnicu i postani član!

Facebook grupa

  • Psihijatrija

Kroz kliničke aktivnosti i predavanja iskusnih doktora i znanstvenih putovanja u Psihijatrijsku bolnicu na otoku Rabu, moći ćete u potpunosti iskusiti kako je biti psihijatar. Aktivno ćete sudjelovati u znanstvenim događajima našeg grada te preko filmskih večeri koje se održavaju u večernjim terminima na Fakultetu imati ćete priliku analizirati psihološki karakter filmskih likova.

Ispuni prijavnicu i postani član!

Facebook grupa

  • Medicina spavanja

Glavni fokus Medicine spavanja su poremećaji sna i kvaliteta sna općenito. Uz pomoć raznih aktivnosti koje se uglavnom temelje na aktivnom sudjelovanju u radu našeg Centra za medicinu spavanja radeći sa pacijentima i učeći kako tumačiti njihovu kvalitetu sna, možete naučiti sve o ovoj još nepotpuno istraženoj grani neuroznanosti. Štoviše, nudimo vam mogućnost izrade znanstvenih radova koje možete prezentirati na kongresima neuroznanosti.

Ispuni prijavnicu i postani član!

Facebook grupa

  • Dijagnostika

Cilj ove podsekcije je da se studente nauči kvalitetna interpretacija radiološke dijagnostika u medicini (CT, MRI, ultrazvuk, RTG…) kroz radiološke radionice u KBC-u Split. Također se organizira tečaj ultrazvuka koji je jedinstven u Hrvatskoj, savladati ćete osnove ultrazvučne dijagnostike uz pomoć ultrazvučnih specijalista. Nadalje, imati ćete priliku samostalno raditi na modernim ultrazvučnim uređajima uz vodstvo iskusnih doktora. Stoga ako želite naučiti osnove ultrazvučne i ostale radiološke dijagnostike, nemojte propustiti ovu izvrsnu priliku!

Ispuni prijavnicu i postani član!

Facebook grupa

  • Volontiranje

Glavni cilj ove podsekcije je unapređenje vještina studenata medicine koje su neophodne za njihov budući rad kao doktori. Tečaj se sastoji od tri razine. Na prvoj razini bi studenti medicine, stariji ili mlađi, savladali osnovne i napredne medicinske vještine vježbajući na posebno dizajniranim lutkama ili opremi uz pomoć iskusnih doktora. Na drugoj razini primijenili bi stečene vještine u bolničkom okruženju, ne samo kako bi pomogli bolničkom osoblju, već kako bi stekli samopouzdanje i vrijedno iskustvo dok su još na Fakultetu. Osim toga, kliničke rotacije u bolnici će značajno unaprijediti znanje studenta o najčešćim bolestima i liječenjima te će značajno koristiti kvaliteti njihovog studija i budućeg rada. Naposljetku, na trećoj razini ovog tečaja prigodno bi obilježavali mnoge posebne dane, od dana borbe protiv raznih bolesti do Međunarodnog dana volontera, gdje mi kao volonteri imamo priliku svima pokazati da je zajedništvo sila koja uisitnu može napraviti promjenu. I to značajnu.

Ispuni prijavnicu i postani član!

Facebook grupa